Hutspot invriezen

Hutspot invriezen

Tijdens de herfst- en winterdag is een hutspot een ware lekkernij. De voorbereiding hiervan vergt heel wat werk. Daarom is het maken van een grote pot voordeliger. Maar hutspot invriezen is geen eenvoudige klus.Bij ontdooien van hutspot invriezen kan dit een waterige brei geven.

Hoe komt dit?

Tijdens het hutspot invriezen zijn het de kristallen die water veroorzaken bij het ontdooien en die ontstaan door zuurstof.
We geven enkele tips hoe u dit best kunt voorkomen. Aardappelen bevatten veel vocht en zijn eigenlijk niet ideaal om in te vriezen. Wat niet belet dat het niet kan!

Tips

Dit geldt eigenlijk voor veel voedingsmiddelen. Ga pas hutspot invriezen wanneer deze volledig is afgekoeld. In een diepvrieszakje kan je dan weer de lucht er uit halen. In een doosje doe je hem best stampvol. Door op het deksel te drukken laat u weer zoveel mogelijk lucht uit. Bij het ontdooien van hustpot invriezen laat je alles best zijn gangetje gaan. Opwarmen in de magnetron zorgt voor meer water. Ofwel moet je ontdoooien in de magnetron en regelmarig omroeren. Opbakken in de koekenpan is ook best lekker. Soms smaakt hij nog beter door het lichtbruine kostje! Smakelijk en succes met het hutspot invriezen.