Hutspot met klapstuk

Heerlijke hutspot met klapstuk

Het wordt buiten kouder en dat betekent dat het weer tijd is voor stamppotten! Een klassieker is de hutspot met klapstuk.


Ingrediënten voor heerlijke hutspot met klapstuk

-1 kilo kruimige biologische aardappels;
-500 gram winterpeen/ ui combinatie (los of kant en klaar);
-500 gram klapstuk (doorregen runderlappen), liefst biologisch.
Hoe maak ik hutspot met klapstuk?

Laat 50 tot 100 gram boter smelten in de pan tot het bruin is. Voeg de klapstuk toe, bak het aan weerszijden aan en zet het vuur laag. Voeg peper en zout, 200 ml water, een vleesbouillonblokje, 3 eetlepels azijn, 1 gesnipperde ui, 3 laurierblaadjes en 2 kruidnagels toe. Laat het minstens 2 uur sudderen.
Schil de aardappels, kook ze en maak er puree van met melk, boter en zout. Bak de ui en kook de peen. Voeg tenslotte de puree, ui en peen samen en eet de heerlijke klapstuk erbij. De jus van de klapstuk en een lepeltje mosterd maken de maaltijd compleet!
Invriezen van hutspot met klapstuk

Heb je eten over, vries het dan in. Nog makkelijker is het om twee maaltijden in één keer klaar te maken. Hutspot met klapstuk smaakt ook uit de diepvries heerlijk.