Hutspot met spekjes

Hutspot met spekjes

Over lekkere winterkost gesproken, hutspot met spekjes. Buiten is het koud en guur maar binnen ruikt het naar overheerlijke hutspot met spekjes en iedereen heeft er zin in. Deze warme maaltijd is eenvoudig te bereiden, is goedkoop, geeft energie en neemt weinig tijd in beslag. Voor heel wat Nederlanders, waaronder mijn beste vriend Craig, is deze variant met spekjes een absolute topfavoriet!

Wat heeft u nodig?

Om een voortreffelijke hutspot met spekjes te maken heeft u natuurlijk aardappelen nodig. Voor drie personen moet u ongeveer een kilo nemen. Dan uien en winterwortelen, bij elkaar ook een kilo. Uiteraard de spekjes, een half pond gehakt, wat mosterd, een beetje melk, peper en zout.

hutspot met spekjes

Het maken van hutspot met spekjes

De aardappels dun schillen, de uien en winterwortelen in kleine stukjes snijden. Bak nu eerst de spekjes met het gehakt; zijn deze gaar, dan de uien erbij en langzaam bakken. Zet de aardappels op met de wortels en kook beiden gaar dat ongeveer twintig minuten duurt.

Het afwerken

Uw hutspot met spekjes is nu bijna klaar! Stamp de uien en aardappels door elkaar en voeg wat melk en wat mosterd toe. Voeg nu de spekjes en het gehakt toe. Ruikt u het al, uw zelfgemaakte hutspot met spekjes?

Geniet er van!