Verhouding hutspot

Verhouding hutspot

Bij een juiste verhouding hutspot komen er drie ingrediënten aan te pas. Dat zijn de aardappelen, de uien en de winterwortels. Deze verhouding hutspot zal afhankelijk van de smaak van de persoon of personen telkens anders zijn. Een goede verhouding voor een lekkere hutspot is er daarom niet, wel kan je je inspireren op de verhouding die bijvoorbeeld gehanteerd wordt bij het maken van een boerenkoolstamppot.

Een gemiddelde verhouding

Een gemiddelde verhouding hutspot is een kilo aardappels, een halve kilo uien en anderhalf pond winterwortels. Hierbij wordt twintig gram boter en wat koffiemelk toegevoegd om de hutspot wat minder dun te maken. Een andere vaak gebruikte verhouding hutspot is een halve kilo uien, een kilo aardappelen en een kilo winterwortels. Ook hier wordt boter en koffiemelk toegevoegd.Kunt u niet goed tegen uien, dan wordt de verhouding hutspot anders en kunt u er bijvoorbeeld wat meer winterwortelen toevoegen.

Kruiden

Ook de kruiden zullen verschillen bij de verhouding hutspot. De een doet er extra nootmuskaat bij of laurier of extra peper.

Eindeloos variëren

En dat kan met hutspot! Zo zijn er heel veel recepten voor hutspot omdat smaken verschillen. Het voornaamste is dat uw hutspot smaakt zoals u dat wenst en u doet er dan wel of geen vlees bij, de keuze is aan u!